DRUM STUDIO : FAQ - VRAGEN OVER DRUMLESSEN, DRUM-INITIATIE EN DRUM WORKSHOPS


Ik kan geen muzieknoten lezen!
Muziek spelen heeft helemaal niets te maken met notenleer. Notenleer is een hulpmiddel om een muzikaal idee te onthouden of door te geven. Het is zeker onlogisch meer van notenleer te kennen dan je kan spelen. Notenleer wordt niet uitgeschakeld, maar teruggedrongen. Het spelen zelf komt op de eerste plaats. Vanaf de eerste les zelfs. Gaandeweg, stap voor stap terwijl men liedjes leert spelen, leert men ook de noten lezen. Hoe beter men leert spelen, hoe meer men leert van notenleer.

Wat heb ik allemaal nodig als starter-drummer?
Minimale akoestische drumset (basdrum, snare drum, 2x tom tom, floor tom, hihat, ride cymbal, crash cymbal), degelijke drumkruk (ronde of zadelvorm), sticks, stemsleutel, metronoom en eventueel rubberen demp-pads (ook wel 'playback-matten' genoemd, om te kunnen oefenen zonder lawaai). Een compleet starters-pakket is reeds verkrijgbaar vanaf +- 400 euro (nieuwprijs).

Ik ben afwezig tijdens een les ... ?

Bij inschrijving reserveert men een plaats op een bepaald uur. De leerkracht steekt veel energie en tijd in de voorbereiding van uw komst. Vandaar dat bij uw afwezigheid (ziekte, omstandigheden, overmacht) de les niet terugbetaalbaar of inhaalbaar is. Het is altijd wel fijn voor de lesgever om vooraf te weten wanneer men afwezig zal zijn.

Kunnen de ouders aanwezig blijven tijdens de muziekles van hun teergeliefde zoon/dochter?
Uiteraard! Voor de ouders of andere die wensen te blijven wachten tot het eind van de muziekles, of de lessen willen bijwonen, is er een speciale zithoek voorzien met zetels achteraan de studio.

Vanaf welke leeftijd kan je les volgen?
De individuele muzieklessen zijn mogelijk vanaf 6 jaar.

Moet ik thuis oefenen en hoe vaak?
Regelmatig oefenen is belangrijk! Beter regelmatig maar kort oefenen, dan onregelmatig en lang: dagelijks 10 min oefenen leidt tot betere en snellere resultaten dan 1 dag per week 5 uur oefenen.

Welke drum moet ik kopen ... nieuw of 2e hands?
Om thuis te kunnen oefenen heeft men uiteraard een drum-set nodig. Nieuw of 2e hands ... de vraag is steeds: wie heeft het gebruikt, hoe is het gebruikt, hoe is het onderhouden, waar heeft het gestaan (in een verwarmde en verluchte ruimte, of in een vochtige koude kelder) ... . Let bij aankoop van een tweedehands drumstel vooral op eventuele afzetting (roest/oxidatie) op metalen onderdelen, alsook op het hout aan de binnenzijde van de trommels (schimmel, losgekomen houtlagen)
©
Warning: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/sites/web/bausteinbe/subsites/drumstudio.be/add-bottom.php on line 21
2021 BAUSTEIN • GUITAR STUDIO • DRUM STUDIO • SONG STUDIO
Contact us at: info[at]baustein.be or Phone +32.(0)476.666.300 • disclaimer